torsdag 4. august 2011

Kaffekvern: vi kverner etter dine ønsker

Nå har vi endelig fått en kaffekvern som kverner etter dine ønsker! Filtermalt, presskanne, espresso- you name it, we fix! Den samme gode kaffen du får kjøpe på caffeen, kan du også kjøpe med deg hjem i 250 grams poser. Utvalget vil variere utifra Kaffa`s sesong og utvalg. For øyeblikket har vi 


Caffe Forte: Som er brent et ørlite hakk mørkere enn andre blandinger. I tillegg til mørkere brenning, komponenter som i seg selv har en større iboende fylde-potensiale slik som Bourbon-kaffe fra Brasil og Honey-foredlet kaffe fra Costa Rica. Etiopia-komponeneten brennes for seg, og behandles m.t.p optimalisering av aroma, sødme og fylde, og blandes inn til slutt. 


Gatamboya: Intenst søt og floral aroma. Frisk syrlighet kombinert med fruktsødme som fra stenfrukt og plomme gir et komplekst smaksbilde, - klassisk kenyansk bærpreg. Fyldig munnfølelse, med fruktig og saftig ettersmak. Denne kaffen er særlig godt egnet som  filtertraktet kaffe. Da vil den fremstå som klar og fruktig. Fylden justeres med  dosering, prøv med 60 - 65g/liter. Som presskannebrygg vil kaffe generelt fremstå med kraftigere munnfølelse, men husk å ta bort kaffeskummet før stempelet presses ned. Da blir brygget rent og klart. 


Esmeralda: Dette er en eksepsjonell kaffe fra spesielt flinke kaffebønder! Og for å si det som det er: Dette er nå verdens mest berømte kaffegård, med verdens mest premierte kaffe. Esmeralda har vunnet ‘Best of Panama’-auksjonen hvert år med sin Geisha-kaffe. Svært blomsterpreget duft, samt sjasmin og syltet ingefær. Intens og elegant. Smak av bergamott, urter, floral, søt sitron, grønn te, ingefær, appelsinskall. Lang og frisk ettersmak.


Puente Tarrazu
Dette er kaffe fra Tarrazu, - et av de beste områdene for kaffedyrking i Costa Rica. I tillegg til optimalt jordsmonn og klima er det mange ambisiøse bønder her som dyrker sine kaffebær med særskilt møye. 
Søtlig aroma. God balanse mellom karamellsødme og mild fruktighet. Saftig munnfølelse og bløt ettersmak.

Colombia: Floral og intens aroma. Frisk og klar syrlighet som gir god struktur til den deilige fruktsødmen. Fyldighet som i mørk sjokolade, lang og leskende ettersmak.

Buremera: Prisbelønt. Søtlig aroma, lett floral og krydderpreg. Sødme fra tørket frukt og sirup, balansert med bløt syrlighet. Middels fyldighet, med søt og saftig ettersmak.

Priser fra 89 kr

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar